Matsedel för vård- och omsorgsboenden


Vecka 13

Måndag 23 Mar
Lunch: Kalles fiskgratäng med tomat och dill, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Päronkräm, Gräddmjölk.
Middag: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Råkostsallad, Färsk frukt.

Tisdag 24 Mar
Lunch: Rotfruktssoppa med creme fraish, Bröd, Ost.
Dessert: Småländsk ostkaka, Sylt, Gräddtopp.
Middag: Stuvade makaroner, Stekt falukorv, Rårivna morötter.

Onsdag 25 Mar
Lunch: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommarblandning, Lingonsylt.
Dessert: Apelsinsoppa.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 26 Mar
Lunch: Bruna bönor, Stekt rimmat fläsk, Sallad.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst, Färsk frukt.

Fredag 27 Mar
Lunch: Flygande Jakob (kyckling, bacon & banan i krämig sås), Ris, Broccoli.
Dessert: Mazarin.
Middag: Bakade potatishalvor, Skinkröra, Blandad sallad.

Lördag 28 Mar
Lunch: Medelhavsfisk, Potatismos, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Jordgubbskräm, Gräddmjölk.
Middag: Färsbiff, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 29 Mar
Lunch: Dillkött, Kokt potatis, Broccoli och gula morötter.
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Raggmunk, Lingonsylt, Skinktärningar, Färsk frukt.

Vecka 14

Måndag 30 Mar
Lunch: Champinjongratinerade pannbiffar med bostongurka, Kokt potatis, Sallad.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Skinka, tomat, Färsk frukt.

Tisdag 31 Mar
Lunch: Pölsa, Stekt fläsk, Kokt potatis, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Potatisbullar, Keso, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Onsdag 1 Apr
Lunch: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.
Dessert: Äppelkräm, Gräddmjölk.
Middag: Omelett, Stuvad spenat, Kallskuren kokt skinka.

Torsdag 2 Apr
Lunch: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost.
Dessert: Knäckig jordgubbspaj. Vaniljsås.
Middag: Ugnstekt falukorv, Kokt potatis, Ostgratinerad blomkål.

Fredag 3 Apr
Lunch: Festlig kycklinggryta, Ris, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Hemlagad blåbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Laxpaj, Kall romsås, Sallad.

Lördag 4 Apr
Lunch: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.
Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Grillkorv, Potatismos, Gurkmajonäs, Färsk frukt.

Söndag 5 Apr
Lunch: Örtagårdsstek, Kokt potatis, Sås, Klostergrönsaker.
Dessert: Klyftade persikor, Chokladgrädde.
Middag: Risgrynskaka med russin, Saftsås, Mjukt bröd, Medvurst Tomat.

Vecka 15

Måndag 6 Apr
Lunch: Köttbullar, Stuvade makaroner, Skivade morötter.
Dessert: Fruktsoppa.
Middag: Mild potatis och purjolökssoppa, Mjukt bröd, Leverpastej, Gurka, Färsk frukt.

Tisdag 7 Apr
Lunch: Köttkorv, Kokt potatis, Senapssås, Rotfruktstrimlor.
Dessert: Drottningkräm, Gräddmjölk.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Råkost.

Onsdag 8 Apr
Lunch: Kokt fiskfilé, Äggsås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Chokladpudding med gräddtopp.
Middag: Baconlåda, Rårivna morötter.

Torsdag 9 Apr
Lunch: Bondstuv, Rödbetor.
Dessert: Hemlagad ris i frutti med sylt.
Middag: Inlagd sill och senapssill, Kokt potatis, Ägghalvor, Tomatklyftor.

Fredag 10 Apr Långfredagen
Lunch: Vårkyckling (filé med grönsakssås), Kokt potatis.
Dessert: Marängcup.
Middag: Krämig potatis och grönsaksgratäng, Stekt prinskorv.

Lördag 11 Apr Påskafton
Lunch: Löksill, Kokt ägg, Köttbullar, Skinka, Kokt potatis, Mimosasallad.
Dessert: Bakelse.
Middag: Crepés fyllda med champinjonstuvning, Broccoli.

Söndag 12 Apr Påskdagen
Lunch: Kassler med dragongrädde, Kokt potatis, Köksmästarblandning.
Dessert: Kladdkaka med grädde.
Middag: Janssons frestelse, Ägghalvor, Färsk frukt.

Vecka 16

Måndag 13 Apr Annandag påsk
Lunch: Ugnstekt lax, Kokt potatis, Kall romsås, Ärter.
Dessert: Pannacotta, Mangosås.
Middag: Mannagrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Leverpastej, Färsk frukt.

Tisdag 14 Apr
Lunch: Stekt rimmat fläsk, Paltbröd, Vitsås, Lingonsylt, Råkostsallad.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Plättar, Lingongrädde, Medvurst.

Onsdag 15 Apr
Lunch: Gulaschsoppa med köttfärs, Bröd, Ost.
Dessert: Äppelpaj, Vaniljsås.
Middag: Kycklingsås med ost och basilika, Pasta, Blandad sallad.

Torsdag 16 Apr
Lunch: Fisk i ugnen med majonnäs och senapstäcke, Potatis, Rårivna morötter.
Dessert: Mangosmoothie.
Middag: Mexikansk kryddad köttfärsröra, Ris, Creme fraiche, Riven ost, Sallad.

Fredag 17 Apr
Lunch: Bräckt Falukorv, Kokt potatis, Broccoligratäng.
Dessert: Änglamat.
Middag: Torghandlarsoppa (grönsakssoppa), Polarkaka, Leverpastej, Inlagd gurka, Färsk frukt.

Lördag 18 Apr
Lunch: Sejryggfilé i hummersås, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Sommarkompott, Gräddmjölk.
Middag: Rökt kallskuret kalkonbröst, Kokt potatis, Stuvade grönsaker.

Söndag 19 Apr
Lunch: Plommonspäckad fläskkarré, Kokt potatis, Sås, Slottsgrönsaker, Äppelmos.
Dessert: Glassbakelse.
Middag: Risgrynsgröt, Mjölk, Mjukt bröd, Korvpålägg.

Vecka 17

Måndag 20 Apr
Lunch: Kycklingpannbiff, Kokt potatis, Gräddsås, Vitkålslingon, Inlagd gurka.
Dessert: Päron med gräddtopp.
Middag: Bondomelett, Smörsås, Ärter.

Tisdag 21 Apr
Lunch: Stekt strömming, Potatismos, Am.grönsaksblandning, Lingonsylt.
Dessert: Ananaskräm, Gräddmjölk.
Middag: Rotfruktsmedaljong, Baconsås, Blandad sallad.

Onsdag 22 Apr
Lunch: Ostfylld köttfärskaka, Kokt potatis, Sås, Skivade morötter.
Dessert: Blåbärssoppa.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Torsdag 23 Apr
Lunch: Trädgårdsmästarsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Köttbullar, Stuvade makaroner, Råkost.

Fredag 24 Apr
Lunch: Fiskgratäng Bonjour, Kokt potatis, Sommargrönsaker.
Dessert: Körsbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Stekt prinskorv, Äggröra, Köksmästarblandning.

Lördag 25 Apr
Lunch: Fläskköttsgryta med morot, apelsin och ingefära, Potatismos, Inlagd gurka.
Dessert: Mjuk kaka.
Middag: Sparris och broccolisoppa med baconkrisp, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Söndag 26 Apr
Lunch: Stekt kycklingfilé med ädelostsås, Klyftpotatis, Ärter.
Dessert: Marängcup.
Middag: Risgrynspudding, Saftsås, Mjukt bröd, Köttpålägg, tomat.

Vecka 18

Måndag 27 Apr
Lunch: Skinksås, Kokt potatis, Bukettgrönsaker.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Blodpudding, Lingonsylt, Keso, Färsk frukt.

Tisdag 28 Apr
Lunch: Vinga fisksoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Plättar, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Köttfärsgryta med sötsur sås, Pasta, Broccoli.

Onsdag 29 Apr
Lunch: Rotmos, Grynkorv, Grönsaker.
Dessert: Vaniljglass, Chokladkolasås.
Middag: Krämig skinkomelett, Kall chili fraichesås, Blandad sallad.

Torsdag 30 Apr
Lunch: Kålpudding, Kokt potatis, Sås, Skivade morötter, Lingonsylt.
Dessert: Hallonmousse med småkakor.
Middag: Spenatsoppa, Ostbricka med frukt.

Fredag 1 Maj Första maj
Lunch: Kycklinggratäng med persika, Ris, Ärter/Majs/Paprika.
Dessert: Tårta.
Middag: Skånsk äggakaka, Lingonsylt, Färsk frukt.

Lördag 2 Maj
Lunch: Kalops, Kokt potatis, Am.grönsaksblandning, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Sprödbakad fisk, Kokt potatis, Gräddfilssås, Tomat.

Söndag 3 Maj
Lunch: Örtagårdsstek (fläskkött), Potatisgratäng, Sås, Köksmästarblandning.
Dessert: Chokladmousse med gräddtopp.
Middag: Ädelostdoftande broccolipaj, Sparrissås, Sallad, Rosenbröd.

Vecka 19

Måndag 4 Maj
Lunch: Korv á la Forsell, Kokt potatis, Råkostsallad.
Dessert: Aprikoskräm, Gräddmjölk.
Middag: Grönsakssoppa med rotfruktsstrimlor, Mjukt bröd, Ost, Färsk frukt.

Tisdag 5 Maj
Lunch: Stekt salt sill, Kokt potatis, Löksås, Ärter.
Dessert: Nyponsoppa, Gräddtopp.
Middag: Köttbullar, Potatismos, Brunsås, Vitkålslingon.

Onsdag 6 Maj
Lunch: Isterband, Stuvad potatis, Slottsgrönsaker, Rödbetor.
Dessert: Sommarkompott, Gräddmjölk.
Middag: Pasta, Ädelostsås, Broccoli och morötter.

Torsdag 7 Maj
Lunch: Ärtsoppa, Bröd, Ost.
Dessert: Pannkaka, Sylt, Vispgrädde.
Middag: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Varm remoulad, Rårivna morötter.

Fredag 8 Maj
Lunch: Pannbiff med lök, Kokt potatis, Brunsås, Blomkål, Inlagd gurka.
Dessert: Piggelin, päronmousse.
Middag: Kokt skinka, Mimosasallad, Kokt potatis.

Lördag 9 Maj
Lunch: Kycklinggryta med bacon och senap, Ris, Ärter,majs,paprika bl.
Dessert: Mandarinklyftor, Gräddtopp.
Middag: Janssons frestelse, Ägghalvor, Färsk frukt.

Söndag 10 Maj
Lunch: Helstekt kotlett, Brynt potatis, Sås, Bukettgrönsaker.
Dessert: Muffinskaka, Vaniljsås.
Middag: Sylta, Rödbetssallad, Kokt potatis.

Vecka 20

Måndag 11 Maj
Lunch: Kalles fiskgratäng med tomat och dill, Kokt potatis, Ärter.
Dessert: Päronkräm, Gräddmjölk.
Middag: Fläskpannkaka, Lingonsylt, Råkostsallad, Färsk frukt.

Tisdag 12 Maj
Lunch: Rotfruktssoppa med creme fraish, Bröd, Ost.
Dessert: Småländsk ostkaka, Sylt, Gräddtopp.
Middag: Stuvade makaroner, Stekt falukorv, Rårivna morötter.

Onsdag 13 Maj
Lunch: Köttfärslimpa, Kokt potatis, Brunsås, Sommarblandning, Lingonsylt.
Dessert: Apelsinsoppa.
Middag: Stekt inlagd strömming, Potatismos, Ärter.

Torsdag 14 Maj
Lunch: Bruna bönor, Stekt rimmat fläsk, Sallad.
Dessert: Fruktcocktail, Glass.
Middag: Ost och grönsakssoppa, Tekaka, Medvurst, Färsk frukt.

Fredag 15 Maj
Lunch: Flygande Jakob (kyckling, bacon & banan i krämig sås), Ris, Broccoli.
Dessert: Mazarin.
Middag: Bakade potatishalvor, Skinkröra, Blandad sallad.

Lördag 16 Maj
Lunch: Medelhavsfisk, Potatismos, Am.grönsaksblandning.
Dessert: Jordgubbskräm, Gräddmjölk.
Middag: Färsbiff, Rostad potatis och rotfrukter, Kall sås med honung och vitlök.

Söndag 17 Maj
Lunch: Dillkött, Kokt potatis, Broccoli och gula morötter.
Dessert: Päron, Kolasås.
Middag: Raggmunk, Lingonsylt, Skinktärningar, Färsk frukt.

Vecka 21

Måndag 18 Maj
Lunch: Champinjongratinerade pannbiffar med bostongurka, Kokt potatis, Sallad.
Dessert: Yoghurt.
Middag: Redd grönsakssoppa, Polarkaka, Skinka, tomat, Färsk frukt.

Tisdag 19 Maj
Lunch: Pölsa, Stekt fläsk, Kokt potatis, Rödbetor.
Dessert: Fruktsallad, Vaniljcrème.
Middag: Potatisbullar, Keso, Lingonsylt, Rårivna morötter.

Onsdag 20 Maj
Lunch: Stekt fiskfilé, Kokt potatis, Remouladsås, Ärter.
Dessert: Äppelkräm, Gräddmjölk.
Middag: Omelett, Stuvad spenat, Kallskuren kokt skinka.

Torsdag 21 Maj Kristi himmelfärds dag
Lunch: Festlig kycklinggryta, Ris, Rotfruktsstrimlor.
Dessert: Hälsinge ostkaka, Saftsås, Vispgrädde.
Middag: Laxpaj, Kall romsås, Sallad.

Fredag 22 Maj
Lunch: Ugnstekt falukorv, Kokt potatis, Ostgratinerad blomkål.
Dessert: Hemlagad blåbärskräm, Gräddmjölk.
Middag: Ugnspannkaka, Sylt, Leverpastej.

Lördag 23 Maj
Lunch: Biff alá Lindström, Kokt potatis, Gräddsås, Sommargrönsaker.
Dessert: Glass, Hallonsås.
Middag: Högsbosoppa (morot), Bröd, Ost, Färsk frukt.

Söndag 24 Maj
Lunch: Örtagårdsstek, Kokt potatis, Sås, Klostergrönsaker.
Dessert: Klyftade persikor, Chokladgrädde.
Middag: Risgrynskaka med russin, Saftsås, Mjukt bröd, Medvurst, Tomat.

Relaterade länkar

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 mars 2020
Omsorg och stöd

Kontakt matdistribution, kostenheten

Kostchef
Sonia Persson
Tel 0270-750 36

Bitr kostchef
Åsa Bergstedt
Tel 0270-754 09

Matdistribution

Enhetschef: 0270-758 21

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn