De fyra kalasdagarna

Bild

Firande sker under hela 2020, men extra festligt blir det under fyra dagar i september - runt det datum då Söderhamn blev till.

Föreningsliv, näringsliv och Söderhamns kommun skapar tillsammans mängder av större och mindre evenemang och aktiviteter under 2020. Vissa är exklusiva för 400-års jubiléet och andra evenemang är årligen återkommande - men med lite extra krydda under jubileumsåret. Som till exempel School's Out som 2020 blir ett tvådagarsevenemang.

Se filmen från School's Out 2019: School's Out aftermovie 2019länk till annan webbplats

Fyra dagar med fest

Förutom de evenemang som strösslas ut över året så blir själva rosen på tårtan de fyra kalasdagarna 4-7 september. Fyra dagar med festligheter, en dag för varje århundrade. Platsen för detta blir Rådhustorget, där Vinterkalaset blev en succé under SM-veckan.

Under kalasdagarna kommer det att bjudas på bland annat musik och uppträdanden av både rikskända artister och nya som gamla talanger ur den lokala musikmyllan.

Det kommer förstås att finns mat och dryck på plats.

Dick Harrison berättar om Söderhamns historia

En höjdare är redan klar. Den 7 september kommer Dick Harrison, populär författare och professor i historia vid Lunds universitet, till Söderhamn med en specialskriven föreläsning om Söderhamns historia.

Dick Harrison är professor i historia vid Lunds universitet och kommer till Söderhamn den 7 september för att berätta om stadens historia. Foto: Karolina Rosenqvist

Kunglig glans över Rådhustorget?

Möjligen väntar också besök av Carl XVI Gustaf, som vi hoppas få välkomna den 7 september, själva fördelsedagen för Söderhamns stad. Inbjudan är skickad!

Programmet för de fyra festdagarna kommer att komponeras för att passa alla åldrar. Vi återkommer allt eftersom programmet växer fram och tar form.

Kontakta oss gärna för frågor: Anne Lindberg, Söderhamns kommuns koordinator för 400-årsjubiléet, 0270-784 21, 073-274 61 71.

E-post: anne.lindberg@soderhamn.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 februari 2020

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn